Відповідно до розпорядження №31 від 04.25.2020 

МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ 
        ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ 

             та проекту тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних      заходів при роботі закладів громадського харчування 

обслуговування у паста-бар Тамеро здійснюється відповідно до санітарних норм і правил та з урахуванням наступних тимчасових  рекомендацій, які спрямовані на запобігання ускладнення епедемічної ситуації внаслідок поширення короновірусної хвороби (COVID-19) 

  1. Проведення температурного скринінгу всіх працівників перед початком робочої зміни з подальшим не допуском до виконання обов’язків працівників, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 градуси за Цельсієм або в яких було виявлено ознаки респіраторних захворювань. Подальша дезінфекція засобу вимірювання після кожного використання. 
  1. Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням та/або на літніх майданчиках під відкритим небом при умові забезпечення дотримання відстані не менше 1.5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років). 
  1.  На вході до закладу необхідно організувати місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропилових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. 
  1. Вхід відвідувачів до приміщень закладів громадського харчування забороняється. 
  1. Замовлення здійснюється дистанційно( телефоном, з використанням засобів телекомунікацій) або через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу. Видача замовлень та розрахунок здійснюється через спеціально  облаштоване вікно (вхідні двері )закладу. 
  1. Місце видачі замовлень та розрахунку  повинно: 
  • унеможливлювати вхід відвідувачів до приміщень закладу; 
  • мати можливості безготівкового (безконтактного) розрахунку; 
  • бути обладнане столиком для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом. 
  1. Адміністрація/персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг та скупчень навколо місць видачі замовлень. Біля місця потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м. 
  1. Працівники, що видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичні маски або респіратори та одноразові рукавички 
  1. Меню повинні бути розміщені для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлень. Видача клієнтам меню заборонена. 
  1. Видача замовлень здійснюється виключно в одноразовому посуді та в закритій тарі. 
  1. При цьому суб’єкт господарювання зобов’язан1ий повністю забезпечити: 
  • 5-денний запас ЗІЗ та дезінфікуючих засобів для працівників та організувати контроль за їх використанням; 
  • обладнання умивальників для миття рук з милом та створення умов для обробки рук антисептиками; 
  • інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу та на офіційних сторінках у соцмережах та Інтернет; 
  • нанесення тимчасового маркування для перебування у черзі з дистанцією між особами не менше1,5 м; 
  • вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів (у кінці зміни) та провітрювання кожні 2 год., та перед відкриттям та закриттям робочого дня/зміни; 
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, що досягли 60-річного віку, особи, що мають хронічні захворювання, які пригнічують імунітет). 
  1. Працівники повинні: 
  • регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години та після відвідування  громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо; 
  • прикривати рота та носа при кашлі та чханні зігнутою в лікті рукою або одноразовою серветкою; 
  • утримуватись від дотиків обличчя руками; 
  • утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань- кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо; 
  • самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.